„LabelFrancÉducation” este o marcă de calitate atribuită de ministrul francez al afacerilor externe instituţiilor şcolare străine care asigură, în afara graniţelor Franţei şi în cadrul propriului sistem de învăţământ naţional, un învăţământ bilingv francofon de excelenţă. Instituţiile „LabelFrancÉducation” formează o reţea răspândită în lumea întreagă.

Apartenenţa la „LabelFrancÉducation” înseamnă garanţia de a fi recunoscut drept o instituţie locală de excelenţă, înseamnă participarea la servicii care permit consolidarea calităţii studiilor oferite: sesiuni de formare pentru profesori, posibilitatea unui sprijin financiar pentru proiecte de inovare pedagogică, participarea la seminarii a directorilor de instituţii sau coordonatorilor secţiilor bilingve ale instituţiilor deţinătoare ale certificării, o ofertă culturală online,  schimburilor şi distribuirii de informaţii, resurse francofone şi experienţe cu celelalte instituţii deţinătoare ale certificării „LabelFrancÉducation”.

Pentru a putea deveni deţinător al certificării „LabelFrancÉducation”, a fost necesară îndeplinirea unor condiţii, precum: existenta claselor  de bilingv – franceza care să studieze cel puţin o disciplina nonlingvistică în limba franceză, implementarea unui plan de formare pedagogică de calitate pentru cadrele didactice implicate, pregătirea elevilor pentru certificările oficiale de limbă franceză DELF-DALF, acordate de Centrul Internaţional de Studii Pedagogice si existenta unui mediu francofon (resurse educaţionale, parteneriate şcolare etc.). Certificarea „LabelFrancÉducation” este atribuită pentru o durată maximă de trei ani. 

Proiectul Liceului Teoretic “Ovidius” a fost inaintat Institutului Francez si Serviciului de Cooperare şi Acţiune Culturală al Ambasadei Franței România si a fost evaluat de o comisie consultativa interministeriale care s-a reunit la sfarsitul lunii august 2022 pentru exprimarea avizului.

Obținerea „LabelFrancÉducation” ne onoreaza si ne indeamnă să continuam eforturile pentru promovarea limbii și culturii franceze în rândul elevilor și profesorilor liceului nostru!